Loading...
 Start Page

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

διαχρονικά βήματα της εταιρείας μας που οδηγούν στην
καταξίωση

Ιωάννης Φωτακόπουλος

Το 1997 ιδρύθηκε η εταιρεία απορρυπαντικών και χημικών προϊόντων καθαρισμού από εμένα τον Ιωάννη Φωτακόπουλο σε έναν πολύ μικρό χώρο περίπου 30τ.μ. στο Άνω Σούλι Πατρών.

Το πρώτο προϊόν που κατασκεύασα ήταν ένα καθαριστικό αλάτων για συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων και ρούχων, ατμοσίδερα - πρέσες, ταχυβραστήρες, σκεύη κλπ., γνωστό με την ονομασία LAVA. Ξεκίνησα τροφοδοτώντας μόνο εμπόρους ηλεκτρικών ειδών και ανταλλακτικών ηλεκτρικών συσκευών το οποίο είχε τρομερή απήχηση στην αγορά. Μετα από έξι περίπου μήνες δημιούργησα ένα νέο προϊόν σε υγρή μορφή το LAVA CARPET για τον καθαρισμό χαλιών - μοκετών κλπ. και σε ένα περίπου χρόνο η γκάμα LAVA επεκτάθηκε και σε άλλους κωδικούς.

25+ χρόνια εμπειρίας στον χώρο των απορρυπαντικών και καθαριστικών

 • Το 1998 δημιούργησα νέα σειρά με προϊόντα για τον καθαρισμό και τη συντήρηση αυτοκινήτων με πρώτο το γυαλιστικό γενικής χρήσης SHINE γνωστό στην αγορά ως ΑΕΤΟΣ. Η σειρά αυτή σιγά σιγά έγινε γνωστή σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
 • Μέχρι το 2000 η παραγωγή γινόταν στο Άνω Σούλι. Το 2001 αποφάσισα να φτιάξω ένα μικρό για αρχή κτίριο γύρω στα 100τ.μ. στον Πρέβεδο Αχαΐας διότι η ζήτηση των προϊόντων είχε ανέβει πάρα πολύ και δεν με εξυπηρετούσε ο μικρός χώρος που είχα.
 • Το 2002 κι ενώ η παραγωγή οσο πήγαινε και μεγάλωνε πρόσθεσα άλλο ένα κτίριο στα 120τ.μ. περίπου κι επέκτεινα την επιχείρηση με νέα συσκευαστικά μηχανήματα και νέους κωδικούς προϊόντων ενώ έδωσα στην εταιρεία την ονομασία LAVSTAR.
 • Το 2003 βλέποντας την μεγάλη άνοδο που απέκτησε η επιχείρηση αποφάσισα να δώσω μερίδιο στους δύο γιούς μου μεγαλώνοντας την παραγωγή και φυσικά απασχολώντας περισσότερα άτομα - εργάτες. Άρχισα να κάνω αγορές φορτηγών από 1-15 τόνους για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών εφόσον είχα επεκτείνει την πώληση των προϊόντων σε όλη την Πελοπόννησο, Επτάνησα, Ήπειρο και Δυτική Στερεά Ελλάδα.

  Το ίδιο έτος πήρα όλες τις πιστοποιήσεις που χρειάζονταν τα προϊόντα για την ποιότητα τους.
 • Το 2004 δημιούργησα άλλο ένα προϊόν το SWOMAZ το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία και μου έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθώ και σε μεγάλα SUPER MARKET.
 • Το 2006 πιστοποίησα την εταιρεία ως LAVSTAR Φωτακόπουλος Ιωάννης και Υιοί με ΙΖΟΝ 9001.2000 διότι η εταιρεία έλαβε μεγάλη αύξηση σε ποικιλία προϊόντων καθώς είχαν μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ασχολήθηκα και με τον χώρο της πισίνας για αρκετό διάστημα.
 • Το 2007 στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης μετά από πολύ σκέψη δημιούργησα μια νέα οικονομική σειρά προϊόντων για τους ευάλωτους καταναλωτές την H9ME η οποία είχε κι αυτή μεγάλη επιτυχία.
 • Το 2011 πάντα πρωτοπόρος δημιούργησα ειδικά προϊόντα για τον καθαρισμό αρμεχτικών μηχανών και στάβλων. Την ίδια χρονολογία δημιούργησα κι ένα άλλο προϊόν σε σκόνη το NATURAL SOAP από γνησιο ελαιολαδο για το πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο αλλά και στο χέρι το οποίο είχε κι αυτό τεράστια επιτυχία.
 • Το 2015 συμμόρφωσα την εταιρεία μου με τον κανονισμό RICH και προέβει σε νέες διώροφες εγκαταστάσεις των 600τ.μ. με νέες σύγχρονες σειρές μηχανημάτων για να μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ζήτησης των προϊόντων. Έκανα κι έναν ειδικό χώρο για απολλυμαντικά και καλλυντικά ο οποιός δεν λειτούργησε ποτέ. Η κορύφωση σε όλα τα προϊόντα που είχα δημιουργήσει μέχρι τότε ήρθε με την δημιουργία ενός νέου μοναδικού προϊόντος το οποίο κατάφερα να παράγω μετά από επιμοήη και νυχθημερόν εργασία τουλάχιστον 2 ετών, την σκόνη πλυντηρίου ρούχων για τον καθαρισμό αντιηλιακών, λαδιών, μάσκαρα, make up, κιτρινίλες, γανίλες κλπ. την Magic Powder Cleaner Sunscreen. Ακάμα και σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς να διασπάσει αυτούς τους λεκέδες με ένα μόνο προϊόν γι’ αυτό και άφησε άφωνους όλους τους συναδέλφους αλλά και χρήστες.
 • Το Νοέμβριο του 2018 συμμετείχα στην έκθεση "XENIA" στο METROPOLITAN ATHENS με μεγάλη επιτυχία του προϊόντος αφού άφησε άφωνους όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Η παραγωγή της έγινε μέχρι το 2019 η οποία σταμάτησε για να πάρει παγκόσμια πατέντα αλλά και κάποιων προβλημάτων που υπήρξαν αφού συνταξιοδοτήθηκα και αποχώρησα από την εταιρεία LAVSTAR.

Το Σεπτέμβριο του 2019 πήρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την σκόνη ως παγκόσμια πατέντα από τον ΟΒΙ.

 • Μετα από κάποια ευτράπελα που μου συνέβησαν και αναγκαστικά βρέθηκα εκτός από την εταιρεία μου, το 2020 ιδρυσα ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών σε ένα μικρό χώρο στην ΒΙΟΠΑ Λεύκας με την ονομασία FJ FOTAKOPOULOS.
 • Το 2021 και εν καιρώ Covid-19 άρχισα και πάλι την παραγωγή της σκόνης με την νέα ονομασία FJ POWDER CLEANER SUNSCREEN αφού ήδη την ζητούσε ο κόσμος που την χρησιμοποιούσε, επαγγελματίες καθαρισμού, ξενοδοχεία κλπ.

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
 • Πλέον και διανύοντας το 2024 η σκόνη κάθε χρόνο έχει μεγάλη άνοδο πωλήσεων γι’ αυτό και από τον Μάιο του 2023 μεταφερθήκαμε σε νέο μεγαλύτερο και πιο λειτουργικό χώρο στην θέση Δαφνούλα Πατρών.

  Συνεχίζω να δημιουργώ καινοτόμα προϊόντα καθαρισμού επαγγελματικής κυρίως χρήσης όπως το υγρό πλυντηρίου ρούχων εφάμιλο της σκόνης για αντιηλιακά το FJ SUPER CLEANER SUNSCREEN, ένα άλλο νέο υγρό καθαρισμού λαδιών, βερνικιών, μουτζούρες κλπ. FJ POWERFUL SUPER CLEANER και πολλά άλλα προϊόντα.

Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε με καινοτόμα προϊόντα καθαρισμού

Copyright © 2024 Φωτακόπουλος - Απορρυπαντικά & Προϊόντα Καθαρισμού